Meni Pretraga

Rakija, jabuka i maslinovo ulje uz med i Vegetu pečenom ramsteku će dati neobično finu sočnost poslužen uz pečeno povrće učiniće vaš ručak nezaboravnim jelom.

Sastojci

2 kg ramsteka u komadu bez kosti
30 g Vegete
1 kašika senfa
1 kašika cvetnog meda
1 jabuka Granny Smith (oko 200 g)
50 ml biljne rakije
100 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
šareni biber

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Jednostavno 8 osobe30 min

  • 1 Odležani ramstek očistite od žilica i stavite u vrećicu za vakumiranje.
  • 2 U posudu stavite senf, rakiju, maslinovo ulje, med i Vegetu.
  • 3 Dobro izmešajte pa ulijte u vrećicu s mesom. Dodajte na manje kriške narezanu jabuku, dobro zatvorite vrećicu, protresite je i ostavite da se marinira u frižideru nekoliko sati.
  • 4 Meso izvadite iz vrećice i narežite na odreske debljine 2–2,5 cm.
  • 5 Na dobro zagrejanom roštilju s obe strane pecite odreske tako da ih spolja karamelizujete, a iznutra da ostanu ružičaste boje. Tokom pečenja premazujte ih ostatkom marinade.

Savet

Sočan ramstek pecite 2 puta po 2 minute na svakoj strani. Meso ne smete okretati na isto mesto, već uvek na sledeće slobodno jer će u suprotnom meso pustiti sokove van i sušiti se.

Posluživanje

Gotove odreske lagano posolite, pospite grubo mlevenim šarenim biberom i poslužite uz pečeno povrće i krompir.

Podeli s prijateljima