Meni Pretraga

Iskoristite maštu i pomešajte med i sočno pečenje, čili papričicu i šećer pa sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s roštilja.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
30 g Vegete
2 kašike cvetnog meda
6 kašika ulja
Za umak:
100 g luka
3 kašike ulja
2 čena belog luka
20 g pančete
1 čili papričica
1 kašičica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
so
šareni biber
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Classic

Classic

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu pomešajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz ivicu po dužini, pa onda jedan kraj folije takođe dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 kašike ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulisati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrejani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno naseckani luk i pančetu propržite u tiganju na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte zgnječeni beli luk, naseckanu čilii papričicu, smeđi šećer, kratko prokuvajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak dinastajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasirani paradajz i još kratko prokuvajte. Posolite i pobiberite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kičmu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podeli s prijateljima