Meni Pretraga

Šta reći o poznatom specijalitetu – dagnje na buzaru? Ljubitelji školjki priznaju da nema reči koje bi opisale lepotu mesa dagnji u sosu prste da poližeš! A tako je jednostavan!

Sastojci

1,5 kg dagnji
150 ml maslinovog ulja
4 čena belog luka
2 kašike prezli
4 kašike naseckanog peršuna
200 ml belog vina
1 kašika Vegete
biber

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Dagnje očistite i operite.
  • 2 Na zagrejano maslinovo ulje dodajte izgnječen beli luk, prezle, peršun, vino, Vegetu i biber.
  • 3 Dodajte dagnje i kuvajte poklopljeno dok se dagnje ne otvore.

Savet

Prilikom kupovine dagnji obratite pažnju da li su sveže, odnosno, čvrsto zatvorene. Školjke koje su otvorene u sirovom stanju sigurno nisu sveže i nisu preporučljive za jelo.

Posluživanje

Poslužite s belim hlebom.

Podeli s prijateljima