Meni Pretraga

Prava poslastica za sve ljubitelje piletine i roštilja.

Sastojci

4 pileća batka sa karabatkom
1 kesica Vegeta Marinade s belim lukom
1 patlidžan (300 g)
1 crvena paprika (180 g)
1 tikvica (200 g)
100 g bukovača ili šampinjona
4 kašike maslinovog ulja
so
biber

Koristili smo

Vegeta tečna marinada sa belim lukom

Vegeta tečna marinada sa belim lukom

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe30 min

  • 1 Odvojite batke i karabatake i pripremite ih za pečenje.
  • 2 Piletinu prelijte Vegeta marinadom i ostavite neka stoji najmanje 30 minuta.
  • 3 Na roštilju prvo ispecite patlidžane tanko narezane, a zatim tikvice, papriku i pečurke. Povrće posolite, pobiberite i začinite maslinovim uljem.
  • 4 Piletinu iz marinade stavite na roštilj i pecite do rumene boje. Pečenu piletinu poslužite s pripremljenim povrćem s roštilja.

Savet

Ovako možete da pripremite i pileća krilca.

Podeli s prijateljima