Meni Pretraga

Nekada jelo priprostih seljaka, danas već spada u comfort food. U ovoj “piti” nema testa: mlevena junetina dinstana je s povrćem i zalivena krompir pireom pa zapečena do zlatnožute nijanse.

Sastojci

1 kašika ulja
100 g luka
500 g mlevene junetine
25 g pšeničnog oštrog brašna tip 400
1 kašika Worcestershire sosa
1 kašika Podravka ketchupa blagog
80 g šargarepe
60 g Zamrznutog Mladog graška Podravka
70 g Kukuruza šećerca Podravka
1 lovorov list
1 kašičica Vegete
250 ml vode
so
biber
1 kašika seckanog peršuna
30 g rendanog sira
Za pire:
1 kg krompira
so
20 g maslaca
50 ml toplog mleka

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe80 min

  • 1 Na zagrejanom ulju ispecite seckani luk, dodajte meso i kratko ispecite.
  • 2 Dodajte brašno, još kratko propržite, umešajte worchestershire sos, ketchup, šargarepu narezanu na kolutiće, grašak, kukuruz, lovorov list, Vegetu, pa sve zalijte vodom i poklopljeno dinstajte još 15 minuta na laganoj vatri uz povremeno mešanje.
  • 3 Na kraju izvadite lovorov list, posolite, pobiberite i dodajte seckani peršun.
  • 4 Krompir oljuštite i isecite, te skuvajte u blago posoljenoj vodi. Kuvani krompir procedite, dodajte maslac, mleko i usitnite u pire.
  • 5 Meso s povrćem stavite u namašćenu vatrostalnu posudu, preko njega kašikom rasporedite krompir pire i pospite rendanim sirom.
  • 6 Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C na gornjoj rešetki oko 20 minuta, dok krompir ne dobije zlatnožutu boju.

Savet

Krompir pire možete da stavite u poslastičarsku kesicu s nastavkom, pa da ga rasporedite kao ukras po mesu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Podeli s prijateljima