Meni Pretraga

Jelo s mladim krompirom, piletinom i svežim paradajzom pripremljeno na grčki način s feta sirom razveselice vaše goste, a sirtaki ritam uz vaš sto stvorice pravu grčku atmosferu.

Sastojci

750 g mladog krompira (sitniji)
8 manjih pilećih bataka (oko 800 g)
1 kašičica Slatke paprike mlevene Podravka
200 g sveže crvene paprike
100 g luka
2 češnja belog luka
50 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 seckani paradajz Podravka
60 g Crne masline
1 kašika sveže naseckanog origana
120 g fete
so
Crni biber mleveni Podravka
1 kašika Vegete

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe70 min

  • 1 Krumpir ogulite, stavite u blago posoljenu vodu i stavite ga da se kuva.
  • 2 Nakon što voda zakuva kuvajte ga 5 minuta, pa ga ocedite.
  • 3 U veću posudu stavite pileće batke, pospite ih crvenom paprikom i dobro promešajte.
  • 4 Dodajte luk i crvenu papriku narezanu na kolutove, krompir, protisnuti beli luk, prelijte maslinovim uljem, pospite 1 kašikom Vegete i dobro sve zajedno promešajte.
  • 5 Prebacite u posudu za pečenje odgovarajuće veličine i stavite u zagrejanu rernu na 200 °C.
  • 6 Pecite 30 minuta, izvadite, prelijte seckanim paradajzom, dodajte crne masline i vratite u rernu na 15-20 minuta.

Savet

Ako volite ljuto, slobodno umiešajte 1-2 narezana ljuta feferona ili čili papričice.

Posluživanje

Pečenu piletinu pospite feta sirom, naseckanim origanom i poslužite.

Podeli s prijateljima