Meni Pretraga

Priprema jela u woku je kao priprema čarobnih jela jer izmešani ukusi piletine, meda i mladog luka savršeno sjedinjuju nezaboravan ukus.

Sastojci

800 g pilećih krilca
2 kašike meda
1 Vegeta marinada pikantna
2 mrkve
2 veća mlada luka
1 tikvica
2 kašike ulja

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe60 min

  • 1 Pileća krilca zarežite, prelijte Vegeta marinadom i ostavite nekoliko sati da se mariniraju. Pecite ih na roštilju 10 – 12 minuta, povremeno ih okrećući. Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim medom i kratko zapecite.
  • 2 Povrće narežite na jednake prutiće. Na izrazito zagrejanom tiganju na malo ulja sortirajte do dve minute. Ovakvim načinom pripreme povrće će ostati hrskavo, a nutrijenti će se zadržati u povrću.

Savet

U pretpripremi krilca za roštilj zarežite kod hrskavice i raširite kako bi se ravnomerno pekla na roštilju i dobila lepu koricu.

Podeli s prijateljima