Meni Pretraga

Zapečene paprike punjene sirom vrlo su popularno jelo balkanskih zemalja koje su poznate po njihovom uzgoju. Vegetarijancima i onima sa slabijim apetitom mogu biti glavno jelo, samo uz salatu, a onima sa nešto većim su sjajan prilog uz meso.

Sastojci

500 g svežeg kravljeg sira
100 g gorgonzole
4 mesnate crvene paprike
1 jaje
1 kašika Vegete
2 kašike maslinovog ulja
so

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 8 osobe40 min

  • 1 Cele paprike prokuvajte oko 5 minuta u blago posoljenoj vodi a onda odmah ohladite hladnom vodom. Isecite ih po dužini, očistite od semenki i žilica.
  • 2 Električnom mešalicom dobro izmešajte sveži kravlji sir s jajetom, gorgonzolom iseckanom na sitne kockice i Vegetom.
  • 3 Rasporedite sir u polovine paprika i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu.
  • 4 Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.

Savet

Manje paprike cele punite filom, a zatim pecite.

Posluživanje

Poslužite uz meso s roštilja ili hladnu zakusku.

Podeli s prijateljima