Meni Pretraga

Poslužite pečene odreske piletine nadevene kozjim sirom s premazom od meda te poslužite uz najbolji senf i šampinjone ispečene na grillu.

Sastojci

600 g pilećeg filea
50 g kozjeg sira
1 kašika narezanog mladog luka (zeleno lišće)
1-2 kašike bagremovog meda
2 crvene paprike
2 zelene paprike
300 g šampinjona
1 kašika Vegete
4 kašike senfa

Koristili smo

Classic

Classic

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu narežite na odreske, po potrebi malo istanjite tučkom, a kozji sir pomešajte s lišćem mladoga luka. Svaki odrezak premažite s 1-2 kašičice kozjeg sira, preklopite i pričvrstite čačkalicama.
  • 2 Nadevene odreske premažite medom, pospite Vegetom i stavite na zagrejane rešetke roštilja koje ste prije toga premazali uljem.
  • 3 Pecite ih sa svake strane 5-7 minuta.
  • 4 Paprike očistite i prerežite po dužini. Šampinjone takođe očistite, pa ih s belim delom mladog luka i paprikama popecite na rešetki na kojoj ste pekli meso.

Savet

Za pripremu ovog jela možete koristiti i tvrdi kozji sir. U tom slučaju sir narendajte pre nadevanja. Med pre premazivanja malo zagrejte.

Posluživanje

Uz pečene pileće odreske poslužite senf i povrće s roštilja.

Podeli s prijateljima