Meni Pretraga

Rešimo na početku jednu nedoumicu – avokado je voće. Sada možemo preći na pripremu jednostavne supe. Činjenicu da je hladna voleće mnogi poklonici "hladnog stola", a ostale će pridobiti njezin neodoljiv ukus.

Sastojci

750 ml vode
1 kašičica Vegete
150 g luka
250 g svežeg paradajza
2 kašičice maslinovog ulja
300 g oguljenog i narezanog avokada
sok od jednog limuna
100 ml mleka
30 ml prošeka
1 ljuta papričica
1 kašičica naseckanog prešuna
Za posluživanje:
4 kašike kisele pavlake

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Vodu s Vegetom kratko prokuvajte (oko 2 minute).
  • 2 Na ulju kratko popecite 100 g očišćenog luka i 100 g svežih paradajza narezanih na krugove.
  • 3 Avokado narezan na kockice nakapajte limunovim sokom i usitnite u električnoj seckalici zajedno s pripremljenim sadržajem od Vegete i popečenim paradajzom s lukom.
  • 4 Mešavinu s avokadom stavite u porculansku posudu, dodajte mleko, prošek, narezanu ljutu papričicu. Sve dobro izmešajte i supu hladite oko sat vremena.
  • 5 Preostali luk i paradajz narežite na kockice.

Savet

Sadržaj od Vegete postepeno dodajte avokadu u električnoj seckalici.

Posluživanje

Ohlađenu supu pospite peršunom i poslužite uz narezani paradajz, luk i kiselu pavlaku.

Podeli s prijateljima