Meni Pretraga

Za riblje čorbe Mađari su pravi majstori. Ova riblja čorba biće ukusnija ako je pripremite od više različitih vrsta ribe, a rezultat 60-minutnog kulinarskog truda možete da poslužite kao samostalno jelo ili uz široke rezance.

Sastojci

1,5 kg (šarana, soma, smuđa)
4 kašike ulja
300 g luka
1 kašika slatke mlevene crvene paprike
1 kašičica ljute mlevene crvene paprike
100 ml Pasiranog paradajza Podravka
2 čena belog luka
1 kašika Vegete

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 6 osobe60 min

  • 1 Ribu očistite, operite i isecite na veće komade.
  • 2 Na ulju propržite seckani luk, dodajte ljutu i slatku mlevenu crvenu papriku, pasiran paradajz i oko 100 ml vode. Kuvajte na laganoj vatri desetak minuta.
  • 3 Dodajte potom ribu, pospite Vegetom i zalijte sa oko 1, 5 litara vode. Posudu s ribom protresite i nastavite da kuvate na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 4 Pred kraj kuvanja dodajte seckani beli luk, a po želji i posolite.

Savet

Čorba će biti ukusnija ako je pripremite s više vrsta rečne ribe.

Posluživanje

Riblju čorbu poslužite toplu kao samostalno jelo ili uz široke rezance.

Podeli s prijateljima