Meni Pretraga

Pripremite roštilj za ljubitelje meksičke kuhinje i uživajte u piletini s kukuruzom i pasuljem unutar hrskavih tortilja.

Sastojci

400 g pilećih prsa
1 Vegeta marinada pikant
1 ljubičasti luk
1 veća crvena paprika
150 g kukuruza šećerca Podravka
200 g crvenog pasulja Podravka
100 g sira gaude
so
biber
10 manjih tortilja

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 5 osobe45 min

  • 1 Piletinu prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta.
  • 2 Ljubičasti luk i crvenu papriku narežite na prutiće i dinstajte nekoliko minuta na zagrejanoj tavici. Dodajte oceđeni crveni pasulj i kukuruz šećerac. Sve začinite solju i biberom. Sir naribajte pre pripreme mesa.
  • 3 Meso pecite na zagrejanom roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Pred kraj na roštilj stavite i tortilje kako bi se zagrejale, a vama olakšale punjenje.
  • 4 Piletinu narežite na trakice i dodajte u pripremljeno povrće, napunite tortilje u svaku dodajući malo naribanog sira. Napunjene tortilje dodatno zapecite na roštilju.

Savet

Pečenjem tortilja na roštilju i mesa koje služi kao nadev dobijate novu dimenziju ukusa, posebno ako za svoj roštilj koristite ugalj.

Podeli s prijateljima