Meni Profil Pretraga

Pivski gulaš ne može se baš nazvati prefinjenim jelom, ali ga vizuelno možemo učiniti zanimljivijim ako ga poslužimo u izdubljenoj kori hleba! Pošto je ovaj recept iz slovačke kuhinje, potrudite se da i pivo bude sa istog podneblja.

Sastojci

500 g svinjetine od buta
300 g krompira
4 kašike ulja
200 ml piva
1 kašika Vegete
1 kašika kima
100 g luka
100 g šargarepe
50 g korena peršuna
50 g korena celera
1 kašika tucane paprike
2 kašike Skrobnog brašna

Koristili smo

Classic

Classic

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe60 min

  • 1 Očišćeni luk naseckajte, a korenasto povrće (šargarepu, celer, peršun) naseckajte na kockice.
  • 2 Na zagrejanom ulju propržite svinjetinu naseckanu na kocke, dodajte luk i povrće.
  • 3 Posudu na trenutak sklonite sa šporeta i dodajte tucanu papriku, Vegetu i oko 200 ml tople vode. Dinstajte na nižoj temperaturi, dolivajući pivom.
  • 4 Kad meso napola omekša, dodajte očišćeni krompir iseckan na kocke i kim.
  • 5 Pred kraj kuvanja dodajte skrobno brašno, razmućeno u malo vode. Kratko prokuvajte, a po potrebi u gulaš umešajte još malo vode.

Savet

Gulašu možete dodati 2-3 kašike vinskog sirćeta.

Posluživanje

Kukuruzni ili crni hleb izdubite. Gulaš sipajte u izdubljeni hleb i poslužite.

Podeli s prijateljima