Meni Pretraga

Čorbe su nezaobilazan deo slovenačke nacionalne kuhinje, a uz čorbu od gljiva u korici hleba, čorbu od vrganja, goveđu, krompira… probajte i ovu zanimljivu čorbu od kelja i sira.

Sastojci

100 g pančete
4 čena belog luka
500 g kelja
2 kašičice Vegete
4 kašike kuvanog pirinča
60 g narendanog parmezana

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Pančetu isecite na kockice i kratko propržite.
  • 2 Dodajte pasirani beli luk i nalijte vodom.
  • 3 Kad voda provri, dodajte iseckani kelj i Vegetu pa kuvajte dok kelj ne omekša.

Savet

Pirinač možete zameniti kuvanim krompirom seckanim na kockice.

Posluživanje

Kuvanu čorbu od kelja poslužite s kuvanim pirinčem i narendanim sirom.

Podeli s prijateljima